TISZTELT EBTARTÓK! KEDVES KUTYATULAJDONOSOK!

Tartalomhoz ugrás

TISZTELT EBTARTÓK! KEDVES KUTYATULAJDONOSOK!

...:::Kerkateskánd község honlapja:::...
Közzététel szerző: admin itt Felhívás · Szerda 19 Júl 2023
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2023. évi eb összeírás céljából kérem az Önkormányzat közigazgatási területén tartott, négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az „Ebösszeíró adatlapot” kitölteni és a lentiekben megjelölt lehetőségekkel élve a Lovászi Közös Önkormányzati Hivatalhoz eljuttatni szíveskedjen 2023. szeptember 30. napjáig.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv alapján. Az adatbejelentő lapok átvehetők az önkormányzatnál, hivatalban és letölthető a település honlapjáról.

A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:
  • postai úton: Lovászi Közös Önkormányzati Hivatal 8878 Lovászi, Kutfej utca 112.
  • személyesen az Önkormányzatnál vagy a Hivatalban

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000,- Ft.


Együttműködésüket köszönöm!

Lovászi, 2023. július 20.

dr. Novák Anett sk.
      jegyző


Vissza a tartalomhoz