Üzembe helyezték a napelemeket Kerkateskándon

Tartalomhoz ugrás

Üzembe helyezték a napelemeket Kerkateskándon

...:::Kerkateskánd község honlapja:::...
Közzététel szerző: ZalaKocka itt Tájékoztatás · Hétfő 26 Feb 2024
Az elmúlt időszak eredményeiről számolt be Kerkateskándon Zsálek Ferenc polgármester. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy befejeződött a közösségi ház energetikai korszerűsítése. Még 2018-ban pályáztak erre a célra, nyertek is 15 millió forintot egy TOP-os kiíráson.
Megtörtént az épület szigetelése és napelemes rendszert építettek a közösségi ház melletti területre és tavaly üzembe is helyezték. Ezzel az intézményben a világítás mellett a fűtést is árammal oldják meg. Ezzel párhuzamosan az épület körül a garázshoz, a színpadhoz, a kemencéhez kiépítették a világítást, az áramellátást, amit a napelemes rendszer táplál.


Zsálek Ferenc hozzátette, hogy terveznek hasonló fejlesztést az önkormányzat által fenntartott vendégházhoz és a gyümölcsfeldolgozóhoz, melyet Start-munkaprogramban és önkormányzati forrásból alakítottak ki.


Emellett megépült a Tornyiszentmiklós felé vezető kerékpárút, mely Kerkateskándot is érinti, 60 millió forintot költöttek belterületi csapadékvíz-elvezetésre, a Magyar Falu Programban nyert 12 millió forintból a ravatalozó felújítása, bővítése történt meg.


Vissza a tartalomhoz